Werkstukken

Op deze pagina's staan voorbeelden van werkstukken die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Aan de linkerkant van deze pagina staan 3 categorieŽn. Bij de eerste (en grootste) categorie ligt de nadruk op de stempels. Ik heb de laatste 25 jaar circa 2500 staalstempels gemaakt. Het merendeel bestaat uit vrij eenvoudige productiestempels waarop bijvoorbeeld wijzerplaten voor horloges of halffabrikaten voor sieraden worden gemaak. Een kleiner deel bestaat uit reliŽfstempels en daarvan laat ik enkele fraaie exemplaren zien.

plaatje

Stempel plaquette Studiekring Thomas More 's-Hertogenbosch(2000)

In de tweede categorie staan voorbeelden van handgravures. Hoewel ik mij op mijn werk minder met handgraveerwerk bezighoud, heb ik in de loop der jaren toch heel wat handgraveerwerk onder handen gehad. Denk hierbij aan monogrammen of familiewapens op ringen en bestek, maar graveringen ook op groter zilverwerk. Ook valt te denken aan geboortebekers, -lepels en versieringen op juwelen.
Dit soort opdrachten komen via mijn werkgever binnen, maar daarnaast graveer ik in mijn beperkte vrije tijd ook thuis. Dat zijn uitsluitend opdrachten die ik zelf uitkies en die ik interessant vind.

plaatje

Kopergravure (drukplaat) Joseph II van Oostenrijk (2011)

En de derde categorie bestaat uit verschillende objecten waar op de een of andere manier graveerwerk aan te pas is gekomen. Dat kunnen scultpuren of gietpenningen zijn die eerst in was of rechtstreeks in zilver zijn gemaakt, waarvan vervolgens afgietsels zijn vervaardigd. Maar ik heb in 2007 een replica van een Engelse lantaarklok gebouwd die ik in deze rubriek zal laten zien.

plaatje

Eksters voor een Bossche Golfclub (2008)

volgende pagina


Deze pagina werd geprint van de website van graveur Lei Lennaerts
e-mail: - website: www.LeiLennaerts.nl