Foto's 1
Foto's 2

Eigen graveerwerk

Andere websites

 

 

 

 

 

Foto's - Deel 2

 

Een anonieme Engelse verzamelaar gaf toestemming om de navolgende foto's van zijn lantaarnklok te laten zien. Het is een lantaarnklok van de eerste periode met de signatuur "Peter Closon neare Holborn Bridg fecit". Closon was een van de bekendste en meest productieve Londense klokkenmakers. Hij werkte tussen 1630 en 1654 en deze klok is van ca. 1635.

 

Volgens de eigenaar heeft de klok twee gietmerken van Peter Clolson, één op de achterkant van de voorste fret en de andere op het grondrad. Na een restauratie is de klok weer teruggebracht naar balans. De klok loopt mooi op tijd.

 

*********************************************************

 

Nog een klok van dezelfde eigenaar: een provinciale klok met de initialen T.V. en datum '92 (1692)

Thomas Veale of Chew Magna, North Somerset, is waarschijnlijk de maker van deze schitterende klok. Niet schoongemaakt en dus in een mooie oorspronkelijke conditie.

Deze lantaarnklok wordt op de pagina 230/231 van English Lantern Clocks (George White) beschreven. Achter de wekkerschijf staat wat oefengraveerwerk, iets dat vaker voorkomt. Bijzonder is echter dat er ook een notitie is gegraveerd. Die luidt: "Clean'd Feb 19 '93/4". Volgens George White is dit het oudste reinigingsmerk dat op lantaarnklokken werd gevonden.

volgende pagina

home home

Deze pagina werd geprint van de
English Lantern Clocks website
Lei - Nederland

website: http://www.leilennaerts.nl